• Home
  • Information
  • News & Announcements
  • Αγία Νάπα: Oλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα Ο Δήμος Αγίας Νάπας πάντοτε θα στηρίζει πρωτοβουλίες και συνεργασίες που αναδεικνύουν τις τέχνες, τα γράμματα και κατ’ επέκταση τον πολιτισμό διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαν

Αγία Νάπα: Oλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα Ο Δήμος Αγίας Νάπας πάντοτε θα στηρίζει πρωτοβουλίες και συνεργασίες που αναδεικνύουν τις τέχνες, τα γράμματα και κατ’ επέκταση τον πολιτισμό διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαν

Monday, 22 April 2024, 21:50

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 20 Απριλίου 2024 στην Αγία Νάπα του Δημάρχου κ. Χρίστου Ζαννέττου, η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα Κύπρου 2024, την οποία διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με τον Δήμο της Αγίας Νάπας.

Στην 6η Διεθνή Μουσική Ολυμπιάδα συμμετείχαν μουσικά ταλαντούχοι νέοι από διάφορες χώρες, όπως Τσεχία, Κροατία, Λιθουανία, Εσθονία, Πολωνία, Σλοβενία, Λετονία, Ελλάδα, και Κύπρο, στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους σε θέματα μουσικής αλλά και να προβάλουν το ταλέντο τους.  

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου ανέφερε ότι η  φιλοξενία της 6ης Διεθνούς Μουσικής Ολυμπιάδας αποτελεί εξαίρετη τιμή για την Αγία Νάπα, αφού  η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι υψίστης σημασίας τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Τέτοιου είδους διοργανώσεις πρόσθεσε, που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανάπτυξης διεθνών επαφών στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης στη μουσική και την επίτευξη διεθνών και ευρωπαϊκών στόχων όπως η συμβολή στην ειρήνη, η ανάπτυξη αλληλεγγύης και  αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των λαών, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων, η προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και ο σεβασμός της πολιτιστικής και γλωσσικής πολυμορφίας είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες και αξιέπαινες.

Διαβεβαίωσε επίσης, ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας ως γνήσιος πολιτιστικός θεματοφύλακας θα συνεχίζει να στηρίζει πρωτοβουλίες και συνεργασίες που αναδεικνύουν τις τέχνες, τα γράμματα και κατ’ επέκταση τον πολιτισμό.

Στον δικό της χαιρετισμό, τον οποίο διάβασε η Πρόεδρος της Διεθνούς Οργανωτικής Επιτροπής κυρία Γεωργία Νεοφύτου, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου εξέφρασε αρχικά τις ευχαριστίες της στον Δήμο Αγίας Νάπας, που από την αρχή στήριξε αυτό το εγχείρημα και τα θερμά της συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες, την οργανωτική επιτροπή, τους χορηγούς και υποστηρικτές που συνέβαλαν στην επιτυχία του εξαιρετικού αυτού γεγονότος.

Εξέφρασε επίσης τη σιγουριά της ότι κατά τη διάρκεια αυτής της Ολυμπιάδας,  όλοι και όλες που συμμετείχαν βίωσαν τη μετασχηματιστική δύναμη της μουσικής, τη μοναδική δυνατότητά της να ξεπερνά σύνορα, γλώσσες και πολιτισμούς. Κάθε παρουσίαση σημείωσε είναι αναμφισβήτητα μια απόδειξη της αφοσίωσης, του πάθους και του ταλέντου των νέων μουσικών που συγκεντρώθηκαν εδώ στην Κύπρο από όλο τον κόσμο.

«Ως Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την προώθηση των τεχνών, το σεβασμό της πολιτιστικής ποικιλομορφίας και την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας και του διαπολιτισμικού διαλόγου».

Η Κύπρος πρόσθεσε,  συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πρώτα 35 κράτη που κύρωσαν τη Σύμβαση της UNESCO για την προστασία και Προώθηση της Πολυμορφίας των Πολιτιστικών Εκφράσεων γι’ αυτό η πολιτιστική διπλωματία αποτελεί παράλληλα σημαντικό άξονα του εκπαιδευτικού πολιτιστικού μας έργου όπως ο ετήσιος θεσμός της «Κυπρίων Συναυλίας» που διοργανώνεται στην Βιέννη από το Κυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο Βιέννης σε συνεργασία με το ΥΠΑΝ, τις επιτυχημένες δράσεις του Μουσικού Σχολείου Πάφου κατά τη διάρκεια του έτους Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017 και η πρόσφατη συμμετοχή της Παγκύπριας Χορωδίας Ομοίων Φωνών Μουσικών Σχολείων VOX VENUS κλπ.

«Η φιλοξενία στην Κύπρο, σε μια από τις πιο όμορφές μας περιοχές, την Αγία Νάπα, μιας τέτοιας δράσης, η οποία αποτελεί πλατφόρμα πολιτιστικής ανταλλαγής και μουσικής δημιουργίας, διαπνέεται από ένα μοναδικό πνεύμα επικοινωνίας και συνεργασίας και αντιπροσωπεύει ακριβώς το όραμα της ειρηνικής συμβίωσης, γι’ αυτό και έχετε την αμέριστη στήριξή μας». είπε η Δρ. Μιχαηλίδου.

Αναφερόμενη στην τουρκική εισβολή και στη συμπλήρωση φέτος 50 χρόνων κατοχής της μισής μας πατρίδας από την Τουρκία, είπε ότι «αποστερεί από τον λαό μας βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και επηρεάζει αρνητικά κάθε προσπάθεια ειρηνικής συμβίωσης».

«Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, είναι υποχρέωση μας να εξαντλήσουμε κάθε ειρηνικό μέσο για απελευθέρωση και επανένωση του νησιού μας. Η πνευματική, πολιτιστική και μουσική δημιουργία, μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά προς την κατεύθυνση αυτή» είπε καταλήγοντας η Υπουργός Παιδείας.

 

Social Sharing

© All rights reserved. Powered by Technomart.

Back to Top